НАКАЗИ ТА РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Комунальний заклад

«Волохівський ліцей  Вовчанської  міської ради

 Чугуївського району Харківської області »

 

НАКАЗ

                                                     

                                                                              18.01.2021                                        Волохівка                                         № 12

 

Про порядок організації безкоштовного

харчування учнів 1-4 класів та

пільгового контингенту

в ІІ семестрі 2020/2021 навчального року

 

На виконання Закону України «Про повну загальну середню освіту»,

статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», «Про державну допомогу

сім’ям з дітьми», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 No1591

«Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» та

постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 No353 «Про внесення

змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. No1591», на

підставі постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002р. No856 «Про

організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх

навчальних закладах» із внесеними змінами (постанова Кабінету Міністрів

України від 04.06.2003р. No850 «Про внесення змін до п.1 постанови Кабінету

Міністрів України від 19.06.2002 No856»), діти-сироти, діти позбавлені

батьківського піклування та діти із сімей, які отримують допомогу відповідно

до статті 19 Закону України «Про державну допомогу малозабезпеченим

сім'ям», спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства

охорони здоров’я України від 01.06.2005 No242/329 «Про порядок організації

харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», рішення ІV

(позачергово) сесії VІІІ скликання Вовчанської районної ради Харківської

області від 29.12.2020 No50-VІІІ «Про встановлення норм вартості харчування

дітей закладів загальної середньої освіти Вовчанської міської ради на 2021

рік», з метою забезпечення повноцінного раціонального харчування

 

НАКАЗУЮ:

1. Організувати з 25 січня 2021року по 04 червня 2021 року за рахунок

бюджетних коштів гаряче харчування у шкільній їдальні учнів 1-4 класів

у кількості 17 чол.

                                            (Додаток 1)

3. Організувати з 25січня 2021 року по 04 червня 2021 року за рахунок

бюджетних коштів гаряче харчування у шкільній їдальні наступних

дітей пільгових категорій КЗ «Волохівський ліцей »

                                             (Додаток 2)

5. Призначити відповідального за організацію гарячого харчування дітей

пільгових категорій Іванову Т.Ю.., заступника директора з навчально -  виховної

роботи та завідувача господарством Душена А.С.

6. Заступнику директора з виховної роботи Івановій Т.Ю. та завідувачу

господарством Душену А.С..:

6.1. Здійснювати облік харчування учнів що мають право на

безкоштовне харчування

Щоденно

6.2. Надавати інформацію до відділу освіти Вовчанської міської ради

про організацію безкоштовного харчування учнів та виконання

норм харчування учнів в закладі освіти.

Щомісячно, до 05 числа

7. Класним керівникам 1-9 класів :

7.1. У разі поповнення пільгового контингенту подавати списки до 04

числа кожного місяця заступнику директораз НВР Івановій Т.Ю.

7.2. Вести чіткий облік дітей КЗ «Волохівський ліцей» охоплених

гарячим харчуванням.

6. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор ліцею___________ Ю.ЧЕРКАШИНА

З наказом ознайомлені:

 

 

 

 

Волохівський   навчально-виховний  комплекс

Вовчанської районної ради Харківської області

 

НАКАЗ

                                                                    01.09.2020                                        Волохівка                                         № 106

 

                                                     

Про організацію харчування

учнів 1-9 класів у

2020/ 2021 навчальному році

 

На виконання законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України від 01.06.2005 № 242/329, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за         № 661/10941 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства охорони здоров'я України від 25.09.2020 № 2205, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», з метою забезпечення повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь та виконання  санітарно-гігієнічних вимог

НАКАЗУЮ:

1. Організувати харчування учнів 1-9 класів.

2. Затвердити документацію, необхідну для правильної та безперебійної роботи їдальні закладу (додається).

3. Призначити відповідальним за організацію харчування учнів у школі заступника директора з навчально – виховної роботи Іванову Т.Ю.

4. Відповідальному за організацію харчування Івановій Т.Ю.

4.1. Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вживанням гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотримання режиму і графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні.

Постійно

4.2. Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування, залучаючи до цієї роботи медичних працівників, класних керівників.

Протягом навчального року

4.3. Інформувати батьків про організацію харчування дітей у школі, проводити  обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.

Протягом навчального року

4.4. Організувати вільний доступ учнів до питної води під час перебування їх у школі в таких формах: стаціонарні питні фонтанчики,  власна бутильована вода.

Протягом навчального року

4.5. Організувати роботу (лекції, семінари, вікторини, дні здоров’я) із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань).

Протягом навчального року

  4.6. Призначити відповідальним за харчування завгоспа Душена А.С.

5. Кухарю Хайло Н.М.:

5.1. Спільно з завгоспом та відповідальним за харчування виконувати правильність закладки продуктів.

                                                                             Постійно

5.2. Суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.

                                                                             Постійно

5.3. Забезпечити харчування учнів школи відповідно до фізіологічно обґрунтованого режиму дня.

                   Постійно

5.4. Проводити інструктажі на робочих місцях з працівниками їдальні під час роботи з електрообладнанням, ріжучими інструментами та технології приготування страв.

                                                                             Постійно

5.5. Здійснювати контроль за виконанням санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці.

                                                                             Постійно

6. Відповідальному за харчування Душену А.С.:

6.1. Здійснювати контроль за якістю продуктів, які надходять до їдальні закладу, та умови їх зберігання.

6.2. Складати спільно з кухарем харчоблоку щоденні меню – розклад з урахування учнів, які мають особливі дієтичні потреби харчування відповідно до примірного двотижневого меню.

                                                                             Щоденно

6.3. Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.

                                                                             Постійно

6.4. Спільно з черговим вчителем здійснювати контроль щодо закладки продуктів відповідно до норм, якістю та виходом відпущених страв.

                                                                             Постійно

6.5. Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичного харчування учнів.

                                                                             Постійно

6.6. Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції та результати фіксувати в спеціальному журналі.

                                                                             Постійно

6.7. Проводити С-вітамінізацію страв та робити відповідний запис у журналі обліку норм харчування.

                                                                             Щоденно, протягом навчального року

6.8. Проводити санітарно-освітню роботу з працівниками харчоблоку з попередження інфекційних та шкіряних захворювань.

                                                                                       Постійно

6.9. Контролювати своєчасне проходження медичних оглядів та санітарних мінімумів працівниками.

                                                                                       Постійно

7. Класним керівникам:

7.1.Інформаувати дітей щодо графіку харчування учнів 1—4 класів , учнів пільгових категорій  та учнів, які харчуються за рахунок батьків.

7.2.Провести роз’яснювальну роботу з  батьками щодо організації харчування за батьківські кошти , відповідно до чинного законодавства.

8. Призначити відповідальним за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування відповідно до вимог санітарного законодавства кухаря Хайло Н.М.

10. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Директор НВК __________ Ю.Черкашина

                          ( оригінал підписано)

 З наказом ознайомлені: